Ευχαριστούμε όλες και όλους για την στήριξή σας!

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και η ταινία μας “Μια Όμορφη Μέρα / A Beautiful Day” φεύγει με δύο διακρίσεις που μας γεμίζουν χαρά:

Ειδική Μνεία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου…

Το ντοκιμαντέρ «μας δείχνει πως όταν τα παιδιά μεγαλώνουν ως (μελλοντικοί) πολίτες, μπορούμε να ελπίζουμε σε κοινωνίες όπου επικρατεί ο σεβασμός και η αποδοχή, όπου κάθε άνθρωπος έχει χώρο να αναπτυχθεί μέσα στο σύνολο, και όπου το σύνολο εξελίσσεται μαζί με τον κάθε άνθρωπο»

και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας των Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης…

«Το ντοκιμαντέρ Μια όμορφη μέρα μας σύστησε δύο δομές ελευθεριακής εκπαίδευσης στη χώρα, δύο σημαντικά καταφύγια ενός ανεπαρκούς συστήματος. Οι ομάδες του Μικρού Δέντρου και του Μικρού Ντουνιά βασίζονται στην αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία και δεν περιμένουν την αλλαγή, αλλά την κάνουν πράξη στο εδώ και στο τώρα. Οι δημιουργοί πιστοί στην φιλοσοφία των δύο ομάδων, κατεβάζουν την κάμερα στο ύψος των παιδιών και με όρους ισότητας καταγράφουν απόψεις και εμπειρίες, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως ολοκληρωμένα και ενεργά μέλη της κοινωνίας. Ελπίζουμε το ντοκιμαντέρ να αποτελέσει αφορμή για πολλές όμορφες μέρες».

Σας ευχαριστούμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *