Ανοιχτή αυτομόρφωση στο Μικρό Δέντρο. “Από το Παιχνίδι στη Μουσικοκινητική Δημιουργία”

Στο πρώτο μέρος θα ενεργοποιήσουμε το σώμα μας μέσα από ασκήσεις μουσικής-φωνητικής-κινητικής προθέρμανσης, μουσικοκινητικά παιχνίδια εμψύχωσης, εμπιστοσύνης και δυναμικού της ομάδας. Ακόμη, θα διερευνήσουμε τις ιδιότητες της μουσικής (ένταση, tempo, τονικό ύψος και χροιά) μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων με τεχνικές εμψύχωσης, ενεργητικής ακρόασης, εκτέλεσης και δημιουργίας.
Στο δεύτερο μέρος θα ακούσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε και θα δημιουργήσουμε απλές μουσικοκινητικές συνθέσεις και ορχήστρες κρουστών και τελικά, μέσα από τις προτεινόμενες διεργασίες, θα απελευθερώσουμε την ρυθμική μας ικανότητα. Στόχος της αυτομόρφωσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ομάδα τη συνεργασία, τις αλληλεπιδράσεις, τις ομαδικές συνθέσεις και τη συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία, καθώς επίσης και την προσωπική εξέλιξη. Επιπρόσθετος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εργαλεία κατάλληλα, ώστε να εισάγουν το παιδί στην μουσική-καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και να νιώσουν οι ίδιοι ξανά παιδιά!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς κάθε αντικειμένου, εμψυχωτές, μουσικούς, γυμναστές, γονείς, σε όσους/ες ασχολούνται με ομάδες παιδιών ή ενηλίκων αλλά και σε οποιονδήποτε τον απασχολεί το θέμα της μουσικής & της κίνησης.

Συντονίζει η Ναυσικά Θεοδωρίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *