Σας περιμένουμε!

📍Σας περιμένουμε Καθε Δευτέρα στις 6-8.30
στο εργαστήρι Μοντεσσοριανής και Outdoor προσέγγισης για παιδιά 5-10 ετών!
Τι συμβαίνει καθε Δευτέρα;
🌱Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε μέσα από την εσωτερική απλότητα των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας. Παρατηρώντας τη φύση και αλληλεπιδρώντας μ’ αυτή πειραματιζόμαστε και βρίσκουμε τρόπους να ζούμε με αρμονία με τη φύση αυτή καθ’ αυτή αλλά και τα πλάσματα που συναντάμε σ’ αυτή. Αυτοί οι ίδιοι τρόποι και τα εργαλεία είναι που μας βοηθούν να χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας και με τους ανθρώπους γύρω μας.
🌐Οι έννοιες και τα αντικείμενα που συζητιούνται μέσα στο σχολείο συναντώνται τώρα στην πραγματικότητα του “έξω” και κατακτιούνται μέσα από το βίωμα. Παράλληλα, τα πεδία μάθησης που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σχολείου, μεταφέρονται έξω και εμπλουτίζονται ενώ ταυτόχρονα ανοίγονται και νέα, ανεξερεύνητα από παιδιά και ενήλικες.
Μέσα από την παιδική συνέλευση τα παιδιά κατάφεραν να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για μάθηση και να τις συλλογικοποιήσουν, να αποφασίσουν τη δημιουργία δραστηριοτήτων. Στις συναντήσεις μας λοιπόν φτιάξαμε τους κανόνες για να μπορέσουμε να παίξουμε «μουσικούς κορμούς» ακούγοντας τραγούδια που μας αρέσουν, προσθέτοντας και αφαιρώντας κορμούς κατά τη διάρκεια στησίματος του παιχνιδιού αλλά και κάθε φορά που κάποια έμενε όρθια. Και τι γίνεται όταν κάποιος χάνει; Ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι μπορεί να συνεχίσει να χορεύει!
🕷️Μελετήσαμε τα έντομα στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά μιας και δεν τα ξέρουμε όλα ερευνήσαμε τα βιβλία και το υλικό που βρήκαμε γι αυτά παρατηρώντας πόσα πόδια έχουν; αλλά και μαθαίνοντας νέες πληροφορίες όπως ότι η αράχνη δεν κολλάει στον ιστό της γιατί τα πόδια της εκκρίνουν έλαιο! Τσακίσαμε ελιές για να τις βάλουμε στο βάζο, φτιάξαμε ταμπέλες ψηλαφίζοντας τα γράμματα που μας δυσκόλεψαν και κατασκευάσαμε ό,τι φανταστήκαμε μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε εργαλεία του ξυλουργείου. Εξερευνήσαμε τον αγρό με φακούς στο σκοτάδι και βρήκαμε πράγματα φυσικά αλλά και πράγματα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος.
⚒️Όταν χρειαζόμασταν ένα διάλλειμα υπήρξε πάντα ο χρόνος για ελεύθερο παιχνίδι και εξερεύνηση αλλά και η ώρα του συλλογικού μας φρούτου. Κι έτσι η μάθηση συνεχίζει να έχει ροή, σύνδεση με την πραγματική ζωή και μια τάση να μας δημιουργεί αίσθηση ευχαρίστησης και πληρότητας εφόσον μπορούμε και τη μοιραζόμαστε με άλλες και άλλους.
Τηλ. επικοινωνίας 6977850915 και 6982075249

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *