Ανατροφοδότηση από το 3ήμερο εκδηλώσεων για την ελευθεριακή εκπαίδευση στο Μικρό Δέντρο

Μερικές φωτογραφίες από το τριήμερο εκδηλώσεων για την ελευθεριακή εκπαίδευση στο Μικρό Δέντρο.
Ευχαριστούμε πολύ την μεταφραστική μας ομάδα, τους φίλους και τους συντρόφους μας, τα παιδιά που μας παραχώρησαν για λίγες μέρες τον αγαπημένο τους αγρό, τους ανθρώπους που ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις ώστε να συναντηθούμε για να οργανώσουμε την δικτύωση και για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, τον ηχολήπτη και τους ντοκυμαντερίστες μας και όλους τους γονείς του Μικρού Δέντρου που βοήθησαν στην οργάνωση του φεστιβάλ. Μας γεμίσατε αισιοδοξία και ελπίδα πως μία διαφορετική εκπαίδευση είναι εφικτή και πώς οι δεσμοί αλληλεγγύης μπορούν να κάνουν το μέλλον και το παρόν μας λίγο καλύτερο. Σύντομα θα ανέβουν και τα πρακτικά του τριημέρου. Καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες!
Σκίτσο από το Χρήστο Αλαβέρα

https://skasiarxeio.wordpress.com/2019/07/15/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7/

 

 

Το Σπόρι

Επιστροφή δριμύτερη από ένα πλούσιο, πληθυντικό και γεμάτο ενδιαφέρον 3ήμερο εκδηλώσεων για την ελευθεριακή εκπαίδευση στο πλαίσιο των γενεθλίων για τα 5 χρόνια του Μικρού Δέντρου στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτή τη γιορτή, το Σπόρι αισθάνεται να περιδιαβαίνει εξερευνητικό τα υπόγεια εδάφη της Γης και της Ελευθερίας με ευγνωμοσύνη και αγωνιστική χαρά για την έμπνευση, για τον δημιουργικό αναστοχασμό, για την ενίσχυση της Ζώνης Επικείμενης Ανάπτυξης (για να θυμηθούμε τον L.S.Vygotksy και την κοινοτιστική διάσταση με την οποία μπορεί να αναγνωσθεί το έργο του για την ανάπτυξη των παιδιών) του μικρού βλαστού που κυοφορεί και στου οποίου την ένωση με αδερφικά γεω-πονήματα (sic) ανοίγουν μονοπάτια ώστε τα μικρά φυντάνια να γίνουν μια μέρα, όντως, Δάσος.

Η 4η ημέρα, η ημέρα της Δικτύωσης μεταξύ των καλεσμένων εγχειρημάτων, έριξε την πρώτη σπορά για την καλλιέργεια της συλλογικοποίησης των δημιουργικών αντιστάσεων που ανθίζουν ανά τόπο και που μαζί ερευνώντας και δρώντας ανασύρουν στην επιφάνεια, στο φως του ήλιου, έναν άλλο κόσμο που μέσα του χωρούν κόσμοι πολλοί, κόσμοι κοινοί, παιδευτικοί και ελευθεριακοί.
Δημιουργική, αγωνιστική, από κοινού, συνέχεια να έχουμε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *