Ζαχαροπλαστική στην Καθημερινή Ζωή-Κρέπες

Πριν από λίγο καιρό τα παιδιά πρότειναν στην συνέλευση τους να φτιάξουμε στο σχολείο κάποιο γλυκό. Η ομάδα των συνοδών συζήτησε αυτήν την πρόταση στη δική της συνέλευση και επέστρεψε στην παιδική συνέλευση με έναν σχεδιασμό με βάση την πρόταση.

Η μαγειρική (ή ζαχαροπλαστική) είναι μια δραστηριότητα της καθημερινής ζωής που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εξασκήσουν όλες τις δεξιότητες που απέκτησαν μέσα στο ελεύθερο και προσεκτικά προετοιμασμένο περιβάλλον του σχολείου μας. Μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους σε μία δραστηριότητα που έχουν προτείνει, συναποφασίσει και επιλέξει ελέυθερα. Ως εκ τούτου κινητοποιούν το σύνολο της προσωπικότητάς τους, μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους ώστε να μεταχειριστούν εύθραυστα αντικείμενα και πραγματικά εργαλεία, να συνεργαστούν, να περιμένουν τη σειρά τους και τελικά να εμπλακούν σε μία δραστηριότητα που συνήθως δεν τους επιτρέπεται. Τέτοιες ομαδικές συναντήσεις μπορούν είτε να συμβούν μία φορά είτε να επαναλαμβάνονται ανάλογα με την επιθυμία των παιδιών.

Εμείς ορίσαμε το χρόνο και το χώρο του σχολείου που θα συμβεί η μαγειρική, διαβάσαμε τη συνταγή, συγκεντρώσαμε τα υλικά και τα εργαλεία και όσοι και όσες το επιθυμούσαν συγκεντρώθηκαν και φτιάξανε κρέπες.

Το αρχικό ερέθισμα για τις κρέπες

Η συνταγή που φτιάξαμε και παρουσιάσαμε στα παιδιά

Μερικές στιγμές από την διαδικασία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *