Το Μικρό Δέντρο πάει Γιάννενα

Το κοινωνικό φροντιστήριο “Τελευταίο Θρανίο” σας προσκαλεί στο διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Προς μια Ελευθεριακή Παιδεία” την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 που θα πραγματοποιηθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΑΛΙΜΟΥΡΑ (Αραβαντινού 6 της Στοάς Σκόρδου, Είσοδος και από Τσιριγώτη 14)

Τι σημαίνει “Ελευθεριακή Παιδεία”; Τι είναι το τόσο διαφορετικό που έχει να προτείνει; Πώς γίνεται να έχουμε μάθηση χωρίς επιβολή; Πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις των εμπλεκόμενων στην μαθησιακή διαδικασία; Υπάρχουν δομές που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο; Μπορούμε από τη Θεωρία να περάσουμε στην Πράξη;

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 θα γίνει παρουσίαση των ομάδων αυτομόρφωσης και εγχειρημάτων ελευθεριακής παιδείας που στεγάζονται στον Ε.Κ.Χ. ΑΛΙΜΟΥΡΑ.
Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το Ελευθεριακό νηπιαγωγείο “Το Μικρό Δέντρο” θα παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργείας της αυτοοργανωμένης παιδαγωγικής του κοινότητας που λειτουργεί πρωινή καθημερινότητα με παιδιά.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
20:00 Παρουσίαση Δομών:
Ομάδα Ισπανικών: Ελεύθερα μαθήματα Ισπανικών
Σχολή Δουρούτης: Αναγνώσεις φιλοσοφίας
Τελευταίο Θρανίο: Κοινωνικό φροντιστήριο

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
13:00 Συλλογική Κουζίνα
20:00 Παρουσίαση Ελευθεριακού νηπιαγωγείου “Το Μικρό Δέντρο” : Αυτοοργανωμένη παιδαγωγική κοινότητα που λειτουργεί πρωινή καθημερινότητα με παιδιά.

μπορείτε να κατεβάσετε τη μπροσούρα της παρουσίασης του Μ.Δ. από εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *